top of page

חלוקת רכוש

החלק כמעט הארי בכל התביעות שמתנהלות בין בני הזוג. איך מחלקים את הרכוש שבני הזוג צברו במשותף במהלך חיי הנישואין/הזוגיות.
 
חוק יחסי ממון והלכת השיתוף, החלים בהתאמה על זוגות נשואים וידועים בציבור, קובעים שכל הרכוש שנצבר במהלך החיים המשותפים, שייך שווה בשווה לשני הצדדים
 
להבדיל מזוגות נשואים, שהשיתוף בנכסים מתחיל אופן אוטומטי במועד הנישואין, ידועים בציבור צריכים להוכיח את הסטטוס שלהם. כלומר, עליהם להוכיח שהם רוצים לחיות כמו זוג נשוי, אך לא מעוניינים להיכנס בברית הנישואין. חיים משותפים בבית אחד וניהול ארנק משותף מהווים את תנאי הסף להוכחת הסטטוס, כשיש צורך לבחון את הכוונה הסובייקטיבית של בני הזוג וכיצד הסביבה ראתה אותם.
 
המשותף לשני סוגי הזוגיות הוא שמהרגע שהצליחו להוכיח התנאים (נישואין/ידועים בציבור)- כל הרכוש שנצבר במהלך הזוגיות מתחלק בין הצדדים שווה בשווה. גם אם הוא רשום על שם צד אחד.

בפועל, לוקחים את כל הנכסים המשותפים ומכניסים אותם למעין קופה. את הקופה מחלקים בין שני בני הזוג, כך שהם יהיו מאוזנים מבחינה רכושית. 

כשבית המשפט מבצע את איזון המשאבים או חלוקת הרכוש, הנטייה שלו תהיה לאזן את השווי של הנכסים, ולא לחלק אותם פיזית. למה? כדי שלא ייווצר מצב שבני הזוג ישארו שותפים בנכסים אחרי מועד הפרידה. האיזון יבוא ליידי ביטוי בשומה של כל הנכסים והחובות שיש לבני הזוג וחלוקתם, כך שכל אחד יישאר ביד עם אותו שווי נכסים.  

מהם הנכסים?
פיסיים (דירה, רכב, עסק) ופיננסים (חשבון בנק, חסכונות, קרנות פנסיה, השקעות וכיו”ב).
 
לעו"ד עדי אבוטבול ניסיון רב בניהול תביעות איזון משאבים וחלוקת רכוש, תביעות הצהרתיות על נכסים שאינם רשומים בבעלות משותפות, והן בהגנה מפני תביעות אלו. עו"ד עדי אבוטבול מייצגת הן בבתי המשפט לענייני משפחה והן בבתי הדין הרבניים, ועוקבת אחר כל פסק דין ושינויים, כדי לספק ללקוחותיה את השירות המקצועי ביותר.

bottom of page